Reklama
 
Blog | Jaroslav Štverák

Jepičí život hvězdy Youtube, paní Barbory Tachecí.

Cituji :“Generální ředitel Českého rozhlasu Václav Kasík odvolal k 5. 2. 2008 Barboru Tachecí z funkce ředitelky stanice ČRo 1 – Radiožurnál. Rada Českého rozhlasu vzala tuto skutečnost na vědomí. Řízení stanice přebírá šéfredaktor ČRo 1 – Radiožurnál Alexandr Pícha“. Konec citátu.

Když jsem před měsícem vycházel ve své poznámce „Radiobulvár“ z vyjádření paní Tachecí,  co všechno s Radiožurnálem provede, podotknul jsem, že tuto vlajkovou loď ČRo nasměrovala  naprosto neochvějně na kurs Titaniku. Ani ve snu jsem netušil, jak rychlý bude nové arogantní paní Ředitelky s velkým sebevědomím konec, a co vše se za pouhý měsíc odehraje.  Např.  :   

  •  že BT se stane  „hvězdou"  Youtube (hovořím o jejím neskutečně agresivním vystoupení v ČT),
  • že vznikne petiční iniciativa „Nechceme přeladit“, kterou podepsalo na 10.000 posluchačů, tedy    v Zemi České něco naprosto neslýchaného,
  • že  budu muset poslouchat  naprosto dementní znělky, jingly a předěly –  (bohužel pořád trvá),
  • že radikální změny pod jejím vedením znamenají, že se vysílání změní v „Eintopfessen“ tedy směs bez chuti, navíc silně připálenou nezkušeností nových moderátorek i moderátorů,  
  • že jazyk český dostane v ČRo1 pořádně  „na zadek“, a to se vyjadřuji velmi jemně,
  • že např. knihovničku bude  místo paní Klusákové  „kázat“ H. Pawlovská (úroveň šesté cenové skupiny),  
  • že hudba bude ještě neposlouchatelnější než byla před nástupem BT.   

Nicméně podle hesla, že všechno špatné je pro něco dobré, jsem se zaměřil na další stanice ČRo, např. ČRo2 (kam odešla nebo byla odejita řada velmi schopných moderátorů), Radio Česko i ČRo 6. A to byla zajímavá zkušenost, ke které se určitě budu pořád vracet. 

Takže co říci závěrem.  Snad jen to, že je to první zpráva, která by mohla znamenat, že kurs Radiožurnálu,  této vlajkové lodi ČRo se podstatně změní k lepšímu, a osud Titaniku mu hrozit nebude.

Reklama

No, uvidíme!