Reklama
 
Blog | Jaroslav Štverák

Jak snadné je prohospodařit volební vítězství!

Stačilo pouhých sedm měsíců na to, aby premiér v demisi udělal z volebního vítězství ODS,  vítězství Pyrrhovo. 

Nerozumím tomu, že i vedení ODS snad věří v zázrak, a podpořilo druhou sestavy vlády, ve které by měli mít čtyři křesla zelení (ze šesti poslaneckými křesly celkem), kde jak bájný pták Fénix (vstal z popela) má ministra financí dělat pan Kalousek. Pokud tato sestava vlády proleze jakýmkoliv způsobem Poslaneckou sněmovnou, bude mít dle mého názoru stejně život jepičí. Pokud i tento pokus ODS ztroskotá, dovoluji si tvrdit, že mimořádné volby, pokud o ně vůbec ještě někdo z ODS bude stát, vyhraje levice. Od jisté doby totiž považuji premiéra v demisi za nejlepšího trojského koně sociálních demokratů.

 Co mne osobně na premiérovi v demisi doslova šokovalo:

  1.  Že s presidentem republiky a hlavně čestným předsedou ODS nekonzultoval personální obsazení druhé vládní sestavy, a postavil ho před hotovou věc.  Asi premiérovi prostě chybí „Kinderstube“.
  2. Že nepřijal námitky pražské ODS proti druhé vládní sestavě.  Z mého pohledu se jedná totiž o slepenec, který nemůže uskutečnit ani ty hlavní programové zásady volebního programu ODS.
  3. Že se v osobním životě nechová jako profík, a sice podle hesla: "Co je v domě, není pro mě" a „Sex je zábavou chudých“. Bez dalšího komentáře.

  A co říci závěrem.  ODS jako celek (s výjimkou poslankyně Páralové – která měla tolik osobní odvahy, že se zdržela hlasování) se chová přesně podle systému Titanic: „první paluba je sice už pod vodou, ale na té horní se pořád ještě tancuje“.

Reklama