Reklama
 
Blog | Jaroslav Štverák

Jak v Praze opět zvítězila úřednická zvůle nad zdravým rozumem!

Od 1. listopadu jsem rád, když vůbec někde zaparkuji. Jak daleko je to od místa, kde bydlím, to nerozhoduje. Bydlím sice v  neplacené zóně, ale ta placená, která platí v Praze 2  právě od 1. listopadu je vyznačena na druhé straně téže ulice. Prostě unikát. Je Praha centrálně řízeným městem nebo souborem samostatných městských částí?

Rozšiřování parkovacích zón v Praze, které vyhlašují jednotlivé městské části bez ohledu nato jak se zachovají části ostatní,  totiž považuji za projev naprosto nesystémové úřednické zvůle. 

Navíc pokud majitel auta zaplatí roční parkovací poplatek za parkování v placené zóně, tak by asi měl mít jistotu, že v této zóně zaparkuje. To je ale veliký omyl. Zaplacení poplatku za roční parkovací kartu bohužel nikomu žádnou takovou jistotu nepřinese.  

Určitě za zmínku stojí i "češtinec", kterým jsou zóny vyznačeny. Pro našince námět k promasírování šedých buněk mozkových, použiji-li slova klasika, pro cizince neřešitelný úkol.

Reklama

Hlavně, že se městská policie nově vybavila asi 25 potahy na odtahování špatně parkujících aut ve stylu sloganu, že  „byznys je byznys“.  To ale bude  město muset přijmout mnoho dalších policajtů a úředníků, kteří to všechno budou muset zúřadovat, event. i vyúčtovat atd. atd.

Profesor Parkinson by se měl v Praze co učit!