Reklama
 
Blog | Jaroslav Štverák

Za týden a na dobírku!

Komunikace se státní správou je v době Internetu často plná překvapení. A tak určitě  v rámci veřejně vyhlášené akce pro potírání byrokracie, pro kterou mám pracovní název „podnikatel náš pán a živitel“ jsem musel k jedné žádosti na nejmenovaný  orgán státní správy nově přiložit i originál výpisu z obchodního rejstříku,  ne starší tří měsíců. 

 Vnitřně mně ten nesmyslný požadavek sice hnul žlučí, ale protože se státní správou nebojuji,  sklonil jsem hlavu. Třeba tam ještě nevědí, co to Internet je a pokud  to  někdy slyšeli, tak adresa www.justice.cz, na které všechno je k dispozici, je pro ně adresou neznámou, snažil jsem se je omluvit.

Nechtělo se mně "táhnout" až  na obchodní soud, a tak  jsem se rozhodl, že  využiji nově inzerovaných služeb České pošty, a tak říkajíc „zabiji dvě mouchy jednou ranou“. Úřednice za okénkem ode mne přijala doporučenou poštu, a když skončila,   požádal jsem ji o výpis z OR.  Viděl jsem, že jí to tak trochu zaskočilo. „Za týden a na dobírku“ zněla její odpověď. Tím pro změnu "dostala" mne. Věřím, že pro některá odlehlá místa třeba na Aljašce nebo Jižním pólu  to může být vítaným přínosem. Já jsem však potřeboval onen dokument okamžitě. Moc jsem jí poděkoval, a vydal se kam, no pochopitelně na obchodní soud. 

 

Reklama

Prostě podnikání u nás to je selanka, a sice jak pro podnikatele, tak určitě i pro Českou poštu.