Reklama
 
Blog | Jaroslav Štverák

Jsme Česká televize ?!

Nad Českou televizí jsem už dávno zlomil hůl, a proto jsem tuhle poznámku vůbec nechtěl psát. Navíc jsem se domníval, že  můj pohled na ČT je té mladší generaci úplně cizí.

Co mně přimělo ke změně? Moje dospělá dcera.  Když přišla dnes na  oběd, zrovna jsem čuměl na otázky VM. To slovo „čumět“ není zrovna spisovné, ale asi nejlépe vyjadřuje jednotu mezi formou i obsahem dnešního pořadu.

„Tak tatíku, co říkáš tomu kreténskému logu“ zeptala se?  „Nech toho prosím tě, to už je  obehraná písnička“, odpověděl jsem.  „A co říkáš tomu, jak se na tebe šklebí z obrazovky  děti i dospělí, a tvrdí, že právě oni jsou Česká televize, to je teda bomba“, pokračovala s neskrývanou ironií v hlase.

„Hele, jsi ňák moc chytrá, já když tuhle jejich agitku vidím, tak mně irituje tak, že si zakrývám oči, abych ji raději neviděl. Připadám si totiž, že ze mně dělá  čétéčko navíc i za moje prachy už  úplnýho dementa“ odvětil jsem a pokračoval  „Rozuměl bych tomu, kdyby se agitátoři pokoušeli zvednout mé sebevědomí, a vztyčeným prostředníčkem mně sdělovali, že čumě na obrazovku veřejnoprávní televize  jsem prostě jednička.  A já bych se před obrazovkou mohl jednoduše odreagovat naprosto internacionálně srozumitelným gestem, které se běžně vyjadřuje vztyčeným  ukazováčkem a malíčkem, abych jednoznačně vyjádřil  své nejniternější pocity“.   

Reklama

Vypnul jsem vypínač, a šli jsme se v klidu naobědvat. Stejně to bylo to nejrozumnější, co jsme v daném okamžiku mohli udělat.  Za pár dní to znovu zkusím se na čétéčko kouknout.  Jakmile se na mně zašklebí, přepínám nebo vypínám.

 

Vypínač se ukázal zcela funkční a veřejnoprávní televize zcela nereformovatelná.