Reklama
 
Blog | Jaroslav Štverák

Snad zvítězila pravda?

Vrchní soud v Praze rozhodl v kauze bývalého ministra informatiky Vladimíra Mlynáře a dalších dvou obžalovaných,  pana Dušana Chmelíčka a Víta Novotného, které v kauze Testcom v odvolacím jednání zprostil  obžaloby.

 Tak nevím, co si mám o české justici myslet. Nejdříve byli výše jmenovaní soudkyní  městského soudu paní Slepičkovou odsouzeni nepravomocně  na 5,5 resp. 6 let  nepodmíněně, tedy „na tvrdo“,  přičemž státní zástupce jim navrhoval pouze podmíněné tresty.  Nyní po skončení odvolacího řízení je  vše jinak.

Pokud pan Mlynář tvrdí, že soudkyně Slepičková byla zaujatá,  což vlastně bylo nepřímo osvobozujícím rozsudkem potvrzeno,  má zmíněná soudkyně vůbec morální právo ještě soudit, ale vlastně zajímá to vůbec někoho?

A tak si v podivném kontextu  kauzy Čunek  kladu otázku, jak  by asi dopadlo odvolací řízení, kdyby byl obžalovaným Pepa Vomáčka, kterého by nezastupoval žádný chrabrý Sokol,  ale  Franta  Vrabčák z Horní Dolní.

Reklama

Nic radostného mne nenapadá, a tak ani nevím zda opravdu zvítězila pravda, nebo zase prachy.

Ty totiž vítězí vždycky. Pravda ta snad u nás  patrně vítězí  už  jen na prezidentském praporu, vlajícím  ve větru vysoko nad Hradem.